TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto

TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto.

Jednym słowem, jestem ciekaw Waszych typów - argumentujcie lub nie, jak tam uważacie. Chciałbym jednak, żebyście nie podawali tutaj ulubionych influencerów czy youtuberów, ale obiektywnie najlepszych, z uwzględnieniem wiedzy.

Moje TOP 5:

1. Kryptolab - Absolutny top, jeśli chodzi o wiedzę o technologii, fundamentach i kryptografii, wykształcenie kierunkowe, do tego sukcesy na polu inwestycyjnym, nie tylko jeśli chodzi o krypto, ale również nieruchomości, metale czy akcje. O AT mówi mało, bo mało się na AT skupia - mam na myśli wykresową AT, w którą nie do końca wierzy, a przynajmniej twierdzi, że na aktualnym rynku jest mało skuteczna w kontekście długofalowego inwestowania, ale poziom wiedzy absolutny TOP.
2. Kostecki - Ma u mnie minus za ślepe upieranie się na supercykl, ale jak ktoś śledzi z dystansem, to znajdzie u niego fajne analizy, przemyślenia na temat bardzo różnych czynników i wskaźników. Wszystko to przeważnie bardzo sensowne, poza tym szukaniem supercyklu na siłę, bo moim zdaniem tutaj brakuje trochę obiektywizmu.
3. Phil Konieczny - Byłby na drugim miejscu, bo jednak strategia bezpiecznego inwestowania w BTC zawsze się sprawdzała, jednak.. no właśnie - jest to najprostsza możliwa strategia, która nie mówi za wiele o tym, o czym Phil Konieczny ma pojęcie, a o czym nie ma i np. ostatnio w kontekście zagrożenia kwantowego paplał trochę bzdury. Moim zdaniem pod względem zarabiania/inwestowania w sposób bezpieczny jest bardzo ogarnięty, nie gra emocjonalnie, jednak jak chodzi o technologię, kryptografię, architekturę blockchain i rozumienie tego, w co inwestuje, to powiedziałbym, że tak sobie.
4. Lucas Michałek - Spotowo wyszedł słabo, jednak shorty mu wychodzą. Nie wiem na ile działa po swojemu, a na ile kopiuje ruchy innych, bo wiem, że wskaźniki chyba zapożycza, do tego jest bardzo pyszałkowaty i ogólnie gościa nie lubię, ale przyznać trzeba, że dopóki coś działa i na tym zarabiasz, to liczy się tylko to, że działa.
5. Mike Satoshi - Za to, że nie farmazoni, nie wymądrza się i nie mierzy sobie siurka jak większość, czyli po prostu jest na tyle dorosły, że nikt nawet nie wie co kupił, jak i kiedy. A ludzie i tak chętnie go obserwują. Dla mnie taka chwila oddechu od naganiaczy na kursy i mentoringi. No i Mike już swój wkład w ten rynek ma, nie da się ukryć - jest tu od dawna.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto - przez philniekonieczny - 02-09-2026, 02:50 PM
RE: TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto - przez cryptomatias - 02-09-2026, 02:56 PM
RE: TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto - przez Urban - 02-09-2026, 03:07 PM
RE: TOP 5 polskich influencerów/youtuberów i guru w krypto - przez Parker - 02-09-2026, 03:10 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości